• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /web/mazug/mazugponyva.hu/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /web/mazug/mazugponyva.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /web/mazug/mazugponyva.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /web/mazug/mazugponyva.hu/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /web/mazug/mazugponyva.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /web/mazug/mazugponyva.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /web/mazug/mazugponyva.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Technológia

Az üzemünkben készült termékeket igény szerint, hegesztéssel vagy varrással konfekcionáljuk.

Hegesztés:

A ponyva összeillesztése és rögzítése automata forrólevegős hegesztő-gépekkel történik, így nincsenek varrási felületek, ahol a víz vagy a nedvesség átszivároghat. A széleknél megerősítésnek, dupla ponyvaanyagot használunk, hogy elkerülhető legyen a rögzítésre szolgáló fémkarikák (ringlik) kiszakadása. Esetleges sérülés esetén a ponyvaanyag egyszerűen és gyorsan, alacsony költséggel javítható, akár a helyszínen is. A ponyvafelület alkalmas bármilyen dekorációs és reklám célra is.

Varrás:

A különböző formák és rögzítési eljárások szükségessé teszik a ponyvák varrását. Üzemünkben több különböző ipari varrógépet használunk, a céltermék igénye szerint.

Műszaki adatok

Ponyvák:

Az általunk használt ponyvák 600-700g/m2 súllyal bírnak, ezért időjárástűrő tulajdonságuk messze jobb, mint a bevásárlóközpontokban kapható társaiké.

Ponyva kellékek:

 • Ringlik
 • Fülek, 
 • Gumik, gumikötelek
 • Kampók, roppantók
 • Lefűző-szíjjak, hevederek, spaniferek 
 • Tépőzár, zipzár, pergőcsatos szíj
 • Függönyrendszerek

Nem kell nagy tételben rendelnie tőlünk. Akármekkora méretben és számban rendel, mi rendelkezésére bocsájtjuk azt. Kérésre igény szerint postázzunk.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mennyi az élettartama a ponyvának?

A ponyvák erőssége, tartóssága függ a ponyvák vastagságától és előállításától. Cégünk minőségi alapanyagok felhasználásával dolgozik. A termékeinkre 2 év garanciát vállalunk, azonban a garancia idő lejártát követően is kedvezményesen javítjuk az esetlegesen felmerülő hibákat vagy sérüléseket.

Milyen határidővel dolgozunk?

A megrendelő igényeihez igazodva, a szükséges előállítási idő keretein belül. Teherautók, kamionok, utánfutók vagy más gépjárművek ponyvázása illetve javítása előzetes bejelentkezés alapján történik.

Olcsóbb nem lehetne-e?

A silány minőségű olcsó ponyvaanyagok olcsóbb terméket kínálnak. Cégünk a minőséget és a hosszabb élettartamot tartja elsődleges szempontnak, ezért árainknak ezeket kell követniük. A minőség hosszútávon kifizetődőbb.

Kaphatunk-e kedvezményt?

Nagyobb áru megrendelése esetén, egyedi árat számolunk.

Színminták

Ponyváink színei RAL színrendszerben. A képernyőn látható színek a beállítás függvényében eltérhetnek a valós árnyalaktoktól.

Néhány érdekes megrendelés

A Textil Múzeum felkérésére, egy középkori sátor részleges rekonstrukcióját készítettük el. Török sátor összeállítása alaprajz alapján. A sátorkészítő ipar a török hódoltság korában a hadfelszerelés egyik legfontosabb ága volt. A sátrak nagyság, forma, szín és díszítés szerint különböztek egymástól. Vörös színű sátor az uralkodón kívül csak magas méltóság viselőit illette meg. A hunok, avarok, bolgár, törökök jelentős sátorkultúrát hoztak őshazájukból. A honfoglaló magyarság is sátrakban lakott, és a sátor szavunk is még a honfoglalás előtti csadir török szó emléke.A Margit hídi felújításokra beponyváztuk a munkaterületet.2009.július 14-19.EFOTT Baja A rendezvényre egy felfújható vízilabdapálya készült.Medence befedés: igény szerint.Az állandóan úton levők is kihasználhatják a mobil szerelősátor előnyeit. Egyedi gépkocsi hosszabbítás.Akik a hagyományok hívei, azoknak is segítünk megvalósítani álmaikat.